My Biz Online.. Local n World

Saya cuba untuk membuat beberapa bisnis secara online. Local n Global. Memang susah, siapa bilang senang. Namun semua ini saya harus pelajari sedikit demi sedikit. Bukan satu tapi banyak! Terima kasih kerna datang dan baca blog saya. Saya cuba ringkaskan sahaja. Panjang tidak best kalu ndada isinya. More blogs about iki70.

Friday, February 17, 2006

Klik4Biz

Salam sejahtera..

Klik4Biz adalah perniagaan secara online atau Internet Marketing merupakan suatu industri BARU di Malaysia. Namun, ianya mula berkembang.. dan setakat yang saya lihat Klik4Biz menawarkan multi khidmat kepada pengguna internet di samping menyediakan program affliate kepada sesiapa yang berminat memberikan khidmat kepada pengguna lain tanpa mengeluarkan sesen pun. Memang usaha Klik4Biz ini amat bagus walaupun ada beberapa orang yang mengkritik usaha yang cuba dibawa dan ditampilkan Klik4Biz kepada pelayar2 internet trend sekarang. Memang tidak dinafikan untuk memuaskan semua orang tidak terdaya.. dan kritikan2 yang membina memang sewajarnya didengar dan diambilkira walaupun pahit, namun ada juga teguran dan kritikan yang perlu didengar tapi tak perlu diikut.

Saya telah pun join jadi affliate Klik4Biz ni.. dan sememangnya apa yang perlu dibuat seterusnya ialah membuat promosi. Selain membuat promosi di internet.. promosi2 juga perlu dibuat secara offline dan pelbagai kaedah boleh kita laksanakan demi atas nama promosi SELAGI TIDAK MELANGGAR ETIKA DAN PERATURAN PROMOSI. Kengkadang.. disebabkan kerna ingin mendapat jumlah referral dengan banyak dalam masa yang singkat... ada segelintir empunya akaun affliate individu yang melakukan satu perkara yang tidak sepatutnya.. dan jika ini disedari oleh admin mana2 bisnis online.. sudah pasti akaun affliate orang tadi akan diterminate... TIDAK ADA KEJAYAAN YANG BOLEH DICAPAI DALAM MASA YANG SINGKAT.. DAN TIDAK ADA JALAN SINGKAT UNTUK KEKAL DALAM KEJAYAAN... bersabarlah dan buatlah perniagaan mana2 dan apa2 sahaja dengan mengikut etika yang dikehendaki. Saya sendiri jika ada buat silap... sila tegur, sebab kengkadang kesilapan manusia cuma boleh dilihat oleh manusia yang lain...

More blogs about iki70.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home