My Biz Online.. Local n World

Saya cuba untuk membuat beberapa bisnis secara online. Local n Global. Memang susah, siapa bilang senang. Namun semua ini saya harus pelajari sedikit demi sedikit. Bukan satu tapi banyak! Terima kasih kerna datang dan baca blog saya. Saya cuba ringkaskan sahaja. Panjang tidak best kalu ndada isinya. More blogs about iki70.

Friday, February 17, 2006

Klik4Biz

Salam sejahtera..

Klik4Biz adalah perniagaan secara online atau Internet Marketing merupakan suatu industri BARU di Malaysia. Namun, ianya mula berkembang.. dan setakat yang saya lihat Klik4Biz menawarkan multi khidmat kepada pengguna internet di samping menyediakan program affliate kepada sesiapa yang berminat memberikan khidmat kepada pengguna lain tanpa mengeluarkan sesen pun. Memang usaha Klik4Biz ini amat bagus walaupun ada beberapa orang yang mengkritik usaha yang cuba dibawa dan ditampilkan Klik4Biz kepada pelayar2 internet trend sekarang. Memang tidak dinafikan untuk memuaskan semua orang tidak terdaya.. dan kritikan2 yang membina memang sewajarnya didengar dan diambilkira walaupun pahit, namun ada juga teguran dan kritikan yang perlu didengar tapi tak perlu diikut.

Saya telah pun join jadi affliate Klik4Biz ni.. dan sememangnya apa yang perlu dibuat seterusnya ialah membuat promosi. Selain membuat promosi di internet.. promosi2 juga perlu dibuat secara offline dan pelbagai kaedah boleh kita laksanakan demi atas nama promosi SELAGI TIDAK MELANGGAR ETIKA DAN PERATURAN PROMOSI. Kengkadang.. disebabkan kerna ingin mendapat jumlah referral dengan banyak dalam masa yang singkat... ada segelintir empunya akaun affliate individu yang melakukan satu perkara yang tidak sepatutnya.. dan jika ini disedari oleh admin mana2 bisnis online.. sudah pasti akaun affliate orang tadi akan diterminate... TIDAK ADA KEJAYAAN YANG BOLEH DICAPAI DALAM MASA YANG SINGKAT.. DAN TIDAK ADA JALAN SINGKAT UNTUK KEKAL DALAM KEJAYAAN... bersabarlah dan buatlah perniagaan mana2 dan apa2 sahaja dengan mengikut etika yang dikehendaki. Saya sendiri jika ada buat silap... sila tegur, sebab kengkadang kesilapan manusia cuma boleh dilihat oleh manusia yang lain...

More blogs about iki70.

epenny.org

Salam n Welcome..

Dear Internet Friend,

CONGRATULATIONS! You have just taken the first step towards a new & amazing life!!
The Auto Pilot Online Biz System™ is a collection of TOP quality eMoney systems that shows the inside secrets, tips & techniques any internetpreneur need to know to earn a living on the web. YES!! Just like we claim, you could earn MORE THAN $600 daily by using the step by step guide system.

You have come to one of the few places on the web where you are going to receive REAL HELP for your financial future.

We're going to make this really simple and clear so that there is no confusion. You will have absolutely no problem setting up online accounts. Each one will be worth $40 - $600 a day, every day (and no, it's not surveys or some other nonsense).

We'll tell you what we'll do... If you're interested in setting up your online business and make MORE THAN $600 per day, pay close attention while we make you TWO PROMISES:

First we're going to promise you something that NO-ONE ELSE would ever dare to promise...
We promise that, if you follow the simple steps as laid down in the Auto Pilot Online Biz System™, by 5pm tomorrow, you'll have an 'order-pulling' website just like this one. Own over US$2,000 worth of eproducts which you can sell, use or giveaway. Give a few days of your spare time to market the website, then watch as the dynamics take over and your ATM account grow exponentially.

Here's a fact for you... and it might surprise you... When you acquire Auto Pilot Online Biz System™, you are granted THE REDISTRIBUTION & RESELL RIGHTS. That means you can sell and redistribute this incredible system just as often as you want.

THIS IS NOT A "GET-RICH-QUICK" SCHEME. Every business success needs effort-YOUR EFFORT. We're here to make it SIMPLER for you to achieve it.

THIS IS NOT MLM OR "PYRAMID" SCHEME. Every business effort to make the business successful should only reward YOU and not someone else. It should be 100% YOURS.

Important Note: We are NOT advocating a 'get rich over-night' scheme; there's really no such thing in legitimate business. We are talking about building up a respectable, enduring online business based on sound and imaginative business practice.

There is No Special Skills Needed to start this online business. Our system is explained in a clear & plain english. All you need is access to the internet and a handphone. THAT'S IT! You can work anywhere & whenever you wish.

This business is perfect for college students, young executives, stay at home moms & dads or anyone who needs more constant income!

With Auto Pilot Online Biz System™, you will learn how to:

Start your very own online biz in as little as 24 hours or less!

Generate more than $600-$1,800 per day everyday from your website.

Build & automate your website and work only 2-3 hours a day!

Reinvest & expand your online business when you get more customers.

Get #1 rankings in the search engines!

Be part of Auto Pilot Biz Team member circle to enjoy member's benefits.

Get more than 1,000 visitors to your website....for FREE!

Find HOT products that can sell like hot cakes.

Write sales letter that can increase sales by up to 400%.

Setup your online income accounts.

Setup your handphone to accept orders & confirm payment from customers.

Access your money online or through any ATM machine.

You will learn & own the step-by-step instructions that are FOOLPROOF!

Once your accounts are set up, you will be able to earn more than $600 in less than 3 hours work a day.

And the BEST part is, you will be able to access your money through any ATM machine. We will show you exactly how we manage that!! You will have CASH income EVERYDAY!! We're talking about DAILY INCOME that is automatic.

(Diatas adalah sebahagian daripada isi yang saya copy dan paste kan kat blog ni..)

Sejauh manakah kemampuan dan ketelusan epenny.org ini sebenarnya bergantung atas usaha individu2 yang terlibat secara tidak langsung dengan epenny (orang yang membeli / membayar dengan harga RM40)...

IT'S EASY TO ORDER. JUST FOLLOW THE SIMPLE STEPS BELOW :

SMS to 017-6316210 with message 'Order 9188'
Wait for our response.
Pay RM40 to Maybank A/C No: 514299322546 (najwa).
SMS again to 017-6316210 with message 'Payment RM40 completed on Date & Time'.
Once payment is confirmed, we will SMS you the website address to download the full products.

Terus-terang setakat nih saya belum buat brabis lagi.. dan setakat ni juga, saya pernah buat redirect www.abs2u.com saya ke epenny.org dan selama ini juga belum pernah saya kontek admin epenny.org.

Apa yang saya dapat setelah membayar RM40 kepada Najwa.. sebuah website untuk saya promosikan. Hmm... sama ada cek yang dibank in yang i terima tu dari epenny atau mungkin lain.. lum tanya lagi ; )

More blogs about iki70.

Wednesday, February 15, 2006

Mach90

Salam n Welcome. Terima kasih kerna sampai di sini. Huh.. layar punya belajar akhirnya terjumpa mach90. Lupa macam mana mach90 punya iklan ni sampai dengan saya dulu pada penghujung Ogos 2005. Setelah mengklik untuk mengaktifkan auto emel mengenai info lanjutan mach90 ni, emel berterusan tanpa henti setiap hari datang ke inbox saya. Saya tidak unsubcribe kerna ingin mengetahui bisnis mach90 ni walaupun mengambil masa panjang hingga 14 Januari 2006.. baru join.. problem pertama ialah BI. Ya BI memang masalah. Bukan tak tahu langsung.. cuma bila sampai ke level tinggi sikit.. mulalah melihat kamus. Menterjemah BI ke BM ni kena hati2 juga pasal.. bukan semua terjemahan BI ke BM ni main hentam translate bulat2 je..

Ok.. mach90 sejak 16 Januari 2006. Pembayaran untuk menjadi ahli ada beberapa opsyen. Opsyen yang paling laju ialah dengan menggunakan KAD KREDIT. Dan nilai kad kredit saya bulan lalu tinggal suku dari suku. Ntah macam mana pagi2 buta iaitu pukul 2.30am 14 Januari 2006, akhirnya saya membuat keputusan untuk menyertai mach90 nih. Nak tahu lebih. Dan setelah akaun saya diaktifkan pada 16 Januari 2006.. barulah saya dapat menjelajahi isi kandungan mach90 dan juvio.com. Sekilas jelajah.. memang tidak dinafikan, kaedah powerline (sistem cucuk satey), memang unik dan lain daripada sistem binari atau mlm hybrid dan sebagainya. Rupa-rupanya.. mach90 ini adalah pembantu kepada juvio.com. Juvio.com adalah master plannya. Produk2 dalam juvio memang banyak. Dan tidak perlu bimbang tentang penjualannya kerna sistem pembayaran dan pengurusan seterusnya diurus 95% oleh juvio.com. Yang tinggal promosi daripada kita sahaja. Mach90 bertindak sebagai enjin promosi bisnis juvio.com. Kita cuma bertindak sebagai penggerak. Sekiranya kita hendak menjalankan promosi (no spam), bahan dan contoh untuk diduplikasikan sudah sedia ada. Cuma tinggal guna dan modify sikit2. Jika kita malas cari prospek. Kita boleh membeli kempen emel bermula dengan 50USD untuk 125,000 kempen emel seluruh dunia. Purata prospek yang mungkin berada di bawah powerline kita dengan belian kempen emel 50USD tidak tentu. Bergantung.. adalah mungkin dalam 40-120 prospek.

Pada pendpaat saya secara keseluruhan.. sebelum bertindak menyertau mach90 nih.. apa yang perlu anda lakukan ialah menilai kemampuan dan backup bajet (jika guna kad kredit), kerna sistem pembayaran automatik sebanyak 56.95USD setiap bulan perlu diambil kira. Kegagalan pembayaran / pemotongan kad kredit anda akan menyebabkan akaun anda jadi on hold (tergantung sekijap sehingga maintain pembayaran disambung semula). So.. berpikir bagaimana susunan bajet anda sebelum join mach90. Terus terang saya katakan.. mach90 memang bagus cuma.. masalah datang daripada diri sendiri. Strategi dan sebagainya sudah ada.. cuma tinggal diri sendiri. Masalah lain.. pengguna di negara ini masih skeptik mengenai pembayaran melalui kad kredit online, dan mereka tidak boleh dipersalahkan. Keyakinan terhadap sekuriti penggunaan kad kredit secara online perlu diketahui dan diyakini serta disebarkan agar komuniti akan lebih yakin menggunakannya bagi tujuan kemudahan mereka sendiri.

Saya akui, mach90 ini memang baik, cuma saya sahaja yang mungkin terkebelakang disebabkan perkara atau problem2 peribadi yang saya hadapi sendiri. Jika anda ingin mengambil keputusan untuk menyertai mach90, anda terlebih dahulu perlu mengetahui kaedah dan perjalanan mach90 ini di samping membuat persiapan sendiri (backup). Persediaan menghadapi beberapa problem setelah menyertai mach90 ini perlu disenaraikan supaya anda boleh membuat jalan alternatif bagaimana menghadapinya kelak. Satu lagi, membuat bisnis global seperti mach90 ini memerlukan rakan niaga yang mempunyai objektif yang sama selain membuat bisnis lain secara online.

Antara contoh senarai produk daripada juvio.com;



... dan produk-produk yang terdapat dalam juvio.com memang berkualiti. Mach90 lah yang bertindak membuat promosi.

More blogs about iki70.

Wednesday, February 08, 2006

Mula-mula susu IgGPlus

Salam n Welcome. Ok.. terus terang, mula-mula bisnis yang baru sahaja saya join ialah smartnaco dan dalam group SST a.k.a Smart Success Team. Target produk susu IgG Plus. Memang tidak dinafikan, produk ini amat berkesan sekali. Saya sendiri sudah mencubanya. Dan ada beberapa kebaikan, antaranya;

KAJIAN SERTA FAEDAH SUSU AWAL LEMBU

Kajian Berkenanan - PENYAKIT BARAH

"Tokuyana, Et. al. 1990, Jabatan Molekul Immunologi, Institut
Penvelididikan Barah dan Jabatan Perubatan Nuklear, Universiti
Kananawa, Kananawa Jepun. Akademik Hawrood U.K.: Melaporkan bahawa
terdapat 2 protein baru didapati dalam kolostrum susu lembu : BC- I
dan BC-2, merupakan kumpulan mitogen habitat yang lain dapat
menukarkan kepada TGF-B, justeru mengawal set-set barah.


Kajian Berkenanan - PENYAKIT JANTUNG

Wagner, Norma, The Salt Lake Tribune. 1996. Jun 1. Kajian Utah :
Bakteria Dapat Mengakibatkan Penyakit Jantung. Saintis Utah menemui
bukti menunjukkan kemungkinan sebab Penyakit Jantung. Penemuan ini
memainkan peranan yang penting dalam usaha pengubatan dan pencegahan
penyakit jantung. " Kolostrum telah dibuktikan keberkesanan terhadap
sistem imunisasi".


Kajian Berkenanan - ULCER PERUT

Raloff, Berita Sains, 15 April. 1995 Vol 147 ms 231 (1) More Ways
Mothers Milk Fight Disease Mengandungi asid tertentu yang membantu
bayi menentang penyakit. Kandungan gluko protein menentang sebaran
bakteria yang mengakibatkan ulcer perut.


Kajian Berkenanan - AIDS - rawatan (Jangkitan Hos)

Immunoglobulins to Prevent Nosocomial Infections, New England
Journal Of Medicine . Juy 23, 1992. Vol 327 No 4 p 269.
Immunoglobulins from bovine Colostnun effective on reducing and
preventing infections immune deficient subject : bone marrow
recipients, premature babies, AIDS, etc. Problem obtaining high and
consistent levels of functional antibodies thought donor selection.
Could improve through pooled selection, selective donor immunization.

PEMBINA BADAN TERBAIK

FAEDAH

Kanak-kanak dan pelajar-pelajar

Lelah, selsema. cirit-birit merupakan sesetengah penvakit yang
sering melanda kanak-kanak dan pelajar-pelajar pada masa kini.
Pengambilan kolostrum akan menambahkan dava ketahanan badan untuk
melawan jangkitan dan alahan serta memberi manfaat kesihatan
tambahan untuk tumbesaran kanak-kanak.

Dewasa

Kerisauan berterusan, kebimbingan, tekanan dan ketidakseimbangan
pemakanan boleh mengurangkan perlindungan antibodi dan akan fungsi
imun. Tambahan lagi. gaya hidup yang tidak sihat seperti merokok dan
meminum minuman beralkohol akan melemakan sistem imunisasi.

Warga Emas

Akibat daripada proses penuaan semulajadi, faktor penumbuhan dan
pengeluran imuniti yang berkurangan boleh mengakibatkan warga emas
lemah daya rintangan terhadap jangkitan dan penvakit.

Ahli-Ahli Sukan

Baru-baru ini, perkembangan dalarn teknologi sukan menunjukkan
bahawa terdapat potensi yang besar dalam pengambilan pemakanan
berunsurkan protein haiwan dalam meningkatkan prestasi para ahli
sukan. Faktor penumbuhan dalam kolostrum telah didapati kaya dengan
protein bovin, maka ia adalah tambahan sernulajadi yang sempurna
untuk para ahli sukan dan perseorangan yang giat dalam aktiviti
sukan.

KOLOSTRUM "HADIAH SEMULAJADI IMUNISASI"

(emel kiriman ke msham70.com saya)

Kandungan IgG Plus
IGg-Plus Sachet 15G
Kalsium 192.50 mg
Karbohidrat 7.50 mg
Tenaga 54.00 kcal
Lemak 0.125g
Folate 7.50 mcg
Iodin 3.00 mg
Zat Besi 0.05 mg
Magnesium 16.50 mg
Niacin 0.145 mg
Protein 5.75 G
Vitamin B1 0.06 mg
Vitamin B6 0.05 mg
Zink 0.60 mg
Vitamin B12 0.60 mcg
Vitamin B2 0.235 mg
Phosphorus 145.00 mg
Immunoglobulin G 150mg

FAKTOR IMUN::

Kebanyakan penyakit yang menyerang manusia adalah berpunca daripada kelemahan sistem imunisasi badanmanusia itu sendiri,kajian perubatan membuktikan bahawa kolostrum:
-mempunyai faktor imun yang kuat seperti Immunoglobulins,Lactoferrin,Lactalbumin,Glycoprotein,Cytokin es dan lain2.
-menolong mengimbangkan kandungan gula dalam darah bagi menolong pesakit kencing manis.
-diperkaya dengan TgF-B untuk melawan kanser,membina pertumbuhan tulang dan melawan Harpes(virus yang menyebabkan Pelecuran)
-mengandungi immunoglobulin yang tinggi sebagai antivirus,anti bacteria,anti yis dan anti toksin.


FAKTOR PERTUMBUHAN::

Kolostrum juga membekalkan faktor pertumbuhan semulajadi untuk:
-Meningkatkan hormon--membaiki sistem DNA & RNA--Mengaktifkan sel-sel--membina otot-otot.
-meningkatkan metabolisme--menyihatkan kulit--anti penuaan.
-Selain itu kolostrum juga mengandungi mineral,anti-oksida,enzim,asid amino dan vitamin A,B12 & E.
*Susu IgG-Plus dapat membantu melegakan berbagai penyakit yang anda alami selama ini insyaallah seperti:


-kanser
-penyakit hati - keras bengkak
-Gastrik
-sakit sendi,tulang dan kaki,Atristis
-buah pinggang/homodialisis
-lelah /penat
-paru-paru berair / bengkak
-Gout , kebas
-Penyakit usus - ulser
-kencing manis
-lemah jantung / jantung tersumbat
-darah tinggi / rendah
-sembelit / buasir
-Dan lain2

Susu Skim Kolostrom Semulajadi :

Di ambil dari lembu susu New Zealand yang terbukti terbaik dan bebas dari suntikan hormon. Mengandungi. Sumber semulajadi IgG terbaik. IgG (immunoglobulin G) adalah sejenis struktur protein yang terbaik sebagai antibody yang paling banyak diperlukan dalam badan manusia bagi melawan pelbagai virus dan penyakit.

Kolostrum adalah cecair pro susu yang dihasilkan oleh mamalia yang melahirkan anak dalam masa 48 jam pertama.

Ia mengandungi khasiat yang tinggi daripada susu biasa. Membekalkan faktor imum untuk menyokong kehidupan dan factor pertumbuhan bagi menjamin kesihatan dan daya hidup kepada yang baru lahir. Kolostrom susu awal lembu mengandungi 84% IgG manakala susu ibu hanya 2%.

Apakah IgG?

IgG ialah salah satu komponen bioaktif utama di dalam immunoglobulin (Ig) atau antibodi yang terlibat di dalam fungsi imun. Mengikut pecahan immunoglobulin (Ig), kuantiti yang paling banyak didominasikan oleh IgG, kedua IgA, ketiga IgM, keempat IgE dan kelima IgD.

IgG merupakan antibodi terbanyak di dalam kolostrum lembu iaitu 86% manakala IgG yang di dapati pada kolostrum manusia pula hanya 2% sahaja. Ini menunjukkan faktor IgG di dalam kolostrum lembu lebih tinggi berbanding IgG daripada kolostrum manusia, iaitu kira-kira 40 kali ganda

IgG-Plus telah terbukti dapat membantu merawat penyakit-penyakit berikut, insyaallah:

Kencing manis, darah tinggi, darah rendah, gesterik, sakit jantung, masalah kolestrol, masalah lemak dan kegemukan,strok, lumpuh, kanser, gaut, sakit sendi, sakit tulang, asma/lelah, alahan, HIV, leukemia, anemia, masalah hati, stress, parkinsen, dan pelbagai lagi penyakit. Bagi kanak-kanak (bukan bayi),IgG-Plus membantu pertumbuhan IQ.

Apakah Kolostrum?

Apabila induk ( lembu ) melahirkan anak, induk akan membekalkan kolostrum sebagai makanan pertama untuk anaknya. Kolostrum ialah cecair pra-susu berwarna kuning-kuningan yang dihasilakan oleh mamalia selepas melahirkan anak. Manusia menghasilkan susu berkolostrum hanya dalam tempoh 24 jam yang pertama sahaja. Lembu pula menghasilkan kolostrum dalam tempoh yang lebih lama iaitu di antara 36 hingga 48 jam.

Mengandungi mineral, anti-oksida, enzim, asid amino dan vitamin A, B12 dan E. Anti-oksida mengawal kerosakan sel dan tisu badan. Enzim-enzim adalah penting untuk pertumbuhan sel-sel badan dan memastikan badan berfungsi degan baik. Asid amino adalah asas penting baga semua protein. Vitamin A melarutkan lemak dalam makanan termasuk hasil tenusu, kuning telur dan hati; vitamin B12 adalah sejenis vitamin b_kompleks yang penting untuk system saraf; vitamin E melarutkan lemak dan kolestrol dalam darah dan mencegah sakit jantung.

Kajian melaporkan kolostrum boleh menyumbang kepada banyak manfaat, diantaranya ialah :

- Menghindarkan osteoporosis
- Melegakan atritis dan masalah auto imun
- Mengawal gula di dalam darah
- Melawan selesema, influenza dan alahan
- Melawan pathogen yang dibawa oleh makanan dan air
- Mengurangkan lemak dan membina otot
- Penyakit hati
- Anemia
- Ulser
- Pankreatitis
- Alatan kosmetik
- Mencerdaskan otak
- Meningkatkan potensi keseluruhan sistem badan
- Meningkatkan prestasi seksual
- Melewatkan penuaan
- Menggiatkan prestasi organ-organ dalaman
- Menguatkan ingatan
- Meningkatkan fungsi imun dan memberikan lebih perlindungan

Berkesan & di iktiraf :

- Dikaji oleh saintis-saintis dan disokong doktor-doktor
- HALAL
- Diiktiraf di bawah Piawaian Kualiti Antarabangsa - cGMP,

Harga : RM135.00 sekotak

Kandungan : 30 pack x 15g (RM 5.00 satu pack)

Pack Percubaan : RM 20.00 untuk 5 pack + VCD testimoni

More blogs about iki70.


Layari esukses.com untuk lebih lanjut.

Apa yang aku buat stakat ni..

Salam n welcome to my blog. Sejak mula melayari internet ni, saya ja perkara yang ingin saya mahu. Cuba buat bisnis guna internet. Join affliate dan sebagainya. Setakat ni saya masih mencari dan mengumpul beberapa idea untuk dipromosikan. Perancangan dan idea-idea ini bukan mudah. Mengambil masa yang panjang. Maklumlah.. online sejak Julai 2005. Masa terlalu pendek. Ilmu masih sikit. Pengalaman masih belum banyak. So idea dan rancangan-rancangan untk berjaya dalam biz online ini sebenarnya memerlukan rujukan daripada beberapa sumber yang boleh dipercayai dan dipakaiguna. Jika salah. Maka pendekatan pun salah, semua jadi serba salah.

More blogs about iki70.